This is Caption
Senaste nyheterna
Senaste produkterna
Rekommendation
Fördelar
Snabb Säker Leverans med DHL
Vanligen 2 till max 8 vardagar på specialprodukter
Klarna Checkout
Betala 100% Tryggt via Klarna Checkout
Retur & Ångerrätt
14 dagars öppet köp gäller
Kunnig Professionell Kundtjänst
Vi ger de råd du behöver om våra produkter och allt kring ditt köp
Bästsäljare

Hårvax

Hårvax för olika hår

Det finns många olika hårprodukter och hårvax är en utav dessa. Det är en lättarbetad produkt och om man är en person som inte vill lägga ner för mycket tid på att styla håret så är det ett bra val. Man kan använda det oavsett om man har kort eller långt hår, men man får se till att man väljer rätt sort för sin hårlängd och typ.  

Styla håret med hårvax

Det finns många olika sätt man kan styla sitt hår och ett bra hjälpmedel för detta är hårvax och det gör sig bäst på rakt eller lite vågigt hår. Om man har väldigt lockigt eller liknande så finns risken att det blir klumpigt och man får inte det resultat som man vill ha. Det passar allt från lite rufsiga frisyrer till en lite mer strukturerad sådan. Man kan skapa frisyrer som ger håret mer volym men samtidigt ger en stadga som ser till att den frisyr man skapar håller sig så länge.

Man kan välja om man vill ha i det i fuktigt eller torrt hår, beroende lite på vad man vill ha för slutresultat. När man applicerar hårvaxet så är det bra om man värmer det lite i händerna innan för att det ska bli lättare att applicera, vill man kan man blanda ut det med lite vatten så går det ännu lättare.

Om man har fett hår så är hårvax att föredra som stylingprodukt framför till exempel pomada och hårgelé.

Matte vax

Detta är en typ av hårvax, och det innehåller fibervax och mud and clay vax. Om man vill skapa en busig frisyr är detta en bra produkt för det. Man kan även lätt ändra under dagen vilket gör detta till ett bra val. Det är ett hårt hårvax som ger ett torrt och matt resultat. Det fungerar i både kort och långt hårt. Det är också lätt att tvätta ur vilket kan ses som en fördel hos en del.

Några hårvaxsorter innehåller även ämnen som är vårdande för håret och det finns även de som har UV skyddande ämnen.

Man kan använda sig av väldigt många olika sorters redskap och produkter när man det kommer till hårstyling. Det är bara att testa sig fram och hitta det som passar just en själv och sitt hår. Men något som passar många, oavsett om man är man eller kvinna, har tjockt, tunt, långt, kort, rakt eller vågigt hår är hårvax. Det är en bra produkt att ha i badrumsskåpet som inte sviker. Vill man inte stå i timmar för att fixa sitt hår är det enkelt att använda vaxet till att få en fin eller tuff frisyr. Det enda som sätter stopp är fantasin. Det är bara att testa sig fram, experimentera, vem vet, man kanske hittar en ny frisyr som man inte visste att man kunde göra med sitt hår.

När man använder saltvattenspray får man en look som om man nyss har tagit ett dopp i medelhavet. Det skall sprayas i fuktigt hår innan man låter det självtorka eller fönar det. Värmen av hårfönen aktiverar saltsprayen ännu mer och man får en bättre effekt. Man kan testa sig fram med hur mycket spray man behöver till sitt hår. Det är många som rekommenderar saltvattenspray medan andra står med den i handen och funderar på hur den skall användas. Om man har självlockigt hår kan man framhäva sina vackra lockar med sprayen och krama in den i fuktigt hår och låta torka så får man ett mycket vackert resultat.

Är håret alldeles spikrakt kan man använda sprayen för att få mer struktur i sitt hår och det blir enklare att styla det. Man kan jämföra saltspray som finns idag med hårskum som användes för längre sen till långt hår.

 

Saltvattenspray funkar utmärkt på både män och kvinnor samt på kortare frisyrer. Den ger en litet “matt” resultat som är mycket snyggt. Har man ingen locktång till hands är saltvattenspray ett perfekt alternativ att ha med sig i väskan.

För flera år sedan var man inte så vacker med krispigt strandhår, medan det idag finns produkter för att snabbt avhjälpa detta. Nu är det både glans och studs i saltvattensprayen.

Att låta sprayen verka i håret över natten medan man sover i flätor ger en perfekt beach-look dagen därpå.

Den funkar även på torrt hår om man vill få en lite mattare look, ungefär som hårspray.

Spraya aldrig i hårbotten, det kan då se lite flottigt och smutsigt ut. Man får prova sig fram.

 

Saltvattenspray Innehåller UV-skydd

 

Saltvattenspray innehåller UV-skydd och den är bra att ha i håret när man vistas ute i solen. Då minskar man risken att få torrt och sprött hår.

När man precis har lockat håret kan man spraya på de varma lockarna och sedan krama in sprayen i lockarna. Låt sedan alla lockar svalna och red ut håret med fingrarna istället för med borste eller kam.

När man fönar håret så börja med att föna håret upp och ner först utan spray en stund. Spraya sedan i sprayen från längderna och upp och föna igen tills håret är torrt. Borsta eller ta inte i håret under tiden. Håret blir fluffigt och får en lite sträv yta och massor av volym. Jättefräscht!

Det finns även de som använder egentillverkad saltvattenspray och har då följande ingredienser. 1 dl vatten, kamomillte eller rosmarinhydrolat, 1 ¼ teskedar finkornigt havssalt, ¼ tesked strösocker, 4 droppar eterisk lavendel (kan uteslutas) och eventuellt 2-3 droppar mandelolja om håret är torrt. Man blandar alla ingredienser i en sprayflaska och skakar tills det blandat sig. Skaka sedan varje gång innan den skall användas. Förvaras i kylskåpet.

Om man vill ha riktigt stora lockar i långt hår skall man spraya saltvattenspray i hela håret. Lagom mycket är bäst. Låt torka lite och locka sedan håret. Kamma ut lockarna med en glestandad kam. Har man dåligt med tid räcker det med att föna det när man sprayat. 

Ursäkta olägenheten.

Sök igen