Välj filter

Kategorier
mer... mindre
Pris
29 kr 7163 kr
Varumärken
mer... mindre
För
mer... mindre
mer... mindre
Filter

Smink

Varmt välkommen till kategorin Smink!

Du är så vacker utan spackel sjöng Joakim Hillson under 90 talet och det var samtidigt som alla tonårstjejers necessär var full av brunkräm och läppenna. Men vacker med spackel kan man såklart vara och dagens sminkningar är lite mer åt det naturliga hållet. Det behöver inte betyda att man inte använder smink alls utan mer att man satsar på en bas där din naturliga glow också lyser igenom.

 

Idag finns det en hel mängd av olika sorters smink, bland annat mineralsmink, smink med syntetiskt inslag, olika budget varianter men också diverse lyxiga sminkmärken.

Svenska kvinnor gillar smink och faktum är att svenska kvinnor spenderar mest pengar på smink än kvinnor i något annat EU land. Numera är det dock inte bara kvinnor i EU och världen som tycker om att använda smink utan det har med tiden också blivit mer accepterat och självklart att män också kan experimentera och förändra utseendet med olika sorters smink.

 

När det kommer till försäljning av smink så är mascaran den allra populäraste produkten, den finns bland annat i kakform men mascaran med tillhörande borste finns nog i var och varannat hem. Puder som används för att hålla makeupen på plats och att hålla huden matt är också en storsäljare.

historien bakom smink

Smink har använts av människan i tusentals år men däremot för helt olika syften under tidens gång. Krigare och jägare har bland annat använt sig av smink för att kamouflera sig och för att skrämmas, kvinnor och män har använt sig av diverse smink för att förändra sig och i teatervärlden var och är smink en viktig och en relativt väsentlig del.

 

Olika metoder för att åstadkomma förbättringar i ansiktet har också använts under tidens gång och under drottning Kleopatras tid användes till exempel kol för att framhäva ögonen, saffran som ögonskugga och krossade skalbaggar användes för att ge färg i ansiktet. Under de gamla grekernas tid användes blekmedel i ansiktet men under historiens gång har vi också sett att smink mer eller mindre har varit bannlyst. Hoppar man hela vägen fram till mitten av 1900 talet så har produktionen av den moderna formen av smink liknande den vi använder idag kommit igång på allvar.

 

Idag har vi som tur var kommit längre än att behöva använda skalbaggar och diverse kryddor och idag satsar de allra flesta företag på andra naturliga och miljövänliga ingredienser.

Sminket har under årens lopp förändrats och med det såklart trenderna av hur man sminkar sig med produkterna.

a och o vid sminkning

Det är inte lätt att hitta rätt produkter som passar din egna hudtyp. Ibland kan man behöva prova sig fram, en foundation ska smälta in i din hudton och en ögonskugga ska matcha med din ögonfärg. Viktigt är också att huden är ren och fri från gammalt smink innan det är dags för ny.

Låna aldrig sminkprodukter eller borstar från vänner eller familjemedlemmar, hur nära de än är då bakterier sprids så lätt. Experimentera och öva med färg och med produkter. Det ska vara roligt med smink!

Läs mer
Visar 1-12 of 6122 item(s)

Inställningar

Inställningar

Meny

Vänligen logga in först.

Logga in först.

Skapa ett gratis konto för att spara artiklar du älskar.

Logga in

Skapa ett gratis konto för att använda önskelistor.

Logga in