Välj filter

Pris
70 kr 609 kr
Varumärken
mer... mindre
För
mer... mindre
Filter

Borstar

Sminkborstar

Det kan kännas lite som en djungel när det kommer till olika sminkborstar och för ett perfekt resultat bör du ha lite koll på vad de olika borstarna tillsammans med rätt teknik kan göra för din sminkning. Men ibland kan det även se överväldigande ut när andra speciellt använder ett tiotal olika borstar för att lägga en make up.

 

Så hur, när och var ska alla dessa olika borstar egentligen användas? I handeln finns två stycken olika borstar, naturliga borstar och syntetiska borstar. De har olika användningsområden och fungerar på lite olika sätt. De naturliga borstarna består oftast av olika djurhår medan de syntetiska borstarna består av bland annat nylon eller syntetiskt fiber. När det kommer till de olika användningsområdena så passar de naturliga borstarna perfekt till diverse pulverprodukter såsom puder och ögonskuggor medan de olika syntetiska borstarna fungerar bättre tillsammans med flytande och lite krämigare produkter såsom  foundation och concealer.

 

Men vilka borstar kan vi egentligen klara oss utan?

Det finns ett par stycken sminkborstar som bör finnas i varje necessär och nedan listar vi dessa.

puderborste

En puderborste är en stor och en liten fluffigare borste och den kan gärna användas precis som namnet antyder till att lägga puder. Pudret gör att du får ett matt resultat utan blänk i ansiktet men själva borsten är också perfekt för att svepa över solpuder innan solens strålar gett dig en naturlig solbränna.

rougeborste

En rougeborste används till att lägga rouge. Det är en mjuk och en lite mindre borste som också kan användas för contouring av ansiktet. Många använder även och gärna en rougeborste till både puder och flytande produkter med mycket gott resultat.

concealer pensel

De där mörka ringarna under ögonen eller den där finnen som dök upp under natten göms perfekt med en concealer borste. Borsten används för att applicera concealer med och är en relativt smal och en liten borste med små och lite fasta strån.  

ögonskuggsborste

Precis som namnet antyder så är ögonskuggsborsten eller penseln anpassad för att applicera ögonskugga, för att sota ögonen men även för att blenda ögonskuggan. Borsten är igen lite mindre och är ofta en lite mjukare borste med korta strån.

något att tänka på

När det kommer till att köpa sina sminkborstar så kan det vara värt att spendera lite extra, lite dyrare borstar håller ofta längre men viktigt är också att ta hand om dem ordentligt. Det innebär bland annat att tvätta dem regelbundet. Det är inte bara för att hålla dem vid gott skick utan också för att undvika att otäcka bakterier sprids på huden. En gång i veckan bör borstarna tvättas under ljummet vatten tillsammans med en skvätt tvål. Se till att borstarna inte spenderar för lång tid i vattnet och torka dem aldrig ståendes, det gör att vattnet gärna tränger in i limmet och att själva håret gärna lossnar.

Allra bäst är att låta borstarna lufttorka liggandes och när penslarna inte går att få rena igen så vet man att det är dags att införskaffa sig ett par nya.

 

Läs mer
89,00 kr (inkl. moms)
Beter - BRUSH lip liner 1 pz är en kvalitetsprodukt som är utformad för kvinnor med höga krav på att vårda sitt yttre och som vill ha den bästa kosmet…
Visar 1-12 of 94 item(s)

Inställningar

Inställningar

Meny

Vänligen logga in först.

Logga in först.

Skapa ett gratis konto för att spara artiklar du älskar.

Logga in

Skapa ett gratis konto för att använda önskelistor.

Logga in