Välj filter

Pris
59 kr 719 kr
Varumärken
mer... mindre
För
mer... mindre
Filter

After shave

Aftershave

Oftast när man tänker på Aftershave, även kallat rakvatten eller lotion, så är det att det är något som män använder efter att de har rakat sig. Men det finns även till kvinnor, för det är inte bara män som rakar sig.  Det finns sorter som är för kvinnor även om det i grund och botten är samma sak. Det första rakvattnet i Sverige kom på 1920-talet och hette Aqua Vera.

Efter rakning kommer Aftershave

Efter att man har rakat sig så kan det vara en god idé att använda Aftershave. Det finns två varianter man kan välja bland och det är spray, de finns de återförsäljare som kallar den för splash, och det är balm.

Skillnaden mellan dessa är att balm är krämigare i konsistensen än vad sprayen är.  Sprayen innehåller alkohol som hjälper till att göra så man inte får inflammerade hårsäckar. Balmen hjälper till att lugna huden så att man inte får rodnader eller irritationer. Det finns olika sorter att välja bland och man får ta den som passar huden bäst. Man kan välja bland sorter som är oparfymerade och parfymerade. Det finns även sorter som är för olika hudtyper, till exempel för känslig hud.

Det finns sorter som är kylande och andra som innehåller produkter som aloe vera som är bra för huden. Är man osäker på vilken sort man vill testa kan man alltid leta upp olika tester som gjorts på olika Aftershave. Då kan man få en idé på vilken typ man skulle vilja testa.

Om man väljer att använda en spray så är ett tips att komplettera med en fuktgivande kräm, eftersom sprayen i sig inte ger så mycket fukt. Om man är ute efter att få något som är fuktgivande är det att rekommendera att använda en Aftershave balm framför spray.

Hur man använder det

Om man har införskaffat sig en balm så är det bäst att efter rakning försiktigt skölja med kallt vatten. Därefter ska man klappa torrt huden med en handduk och efter det massera försiktigt in balmen in i huden. Sprayen däremot klappar man in i huden, som man gjorde förr i tiden. Man bör också vänta en kort stund efter att man rakat sig innan man använder aftershave, detta för att låta huden få en kort paus. Eftersom huden blir irriterad och om man har otur så har man fått sår.

Intimrakning

För de som intim rakar sig så är det även bra att använda en aftershave efteråt. Men då bör man ta en som är särskilt tillverkad för dessa regioner, eftersom det är ett extra känsligt område. Den sort som tillverkas för detta område är främst balm, eftersom den behövs för att lugna och vårda.

I ett badrumsskåp så finns det antagligen både det ena och det andra. Något som borde finns i varje skåp, oavsett om man är en man eller en kvinna som rakar sig, är en aftershave. Huden kommer tacka en och i långa loppet är en glad hud en glad människa.

Läs mer
Visar 1-12 of 45 item(s)

Inställningar

Inställningar

Meny

Vänligen logga in först.

Logga in först.

Skapa ett gratis konto för att spara artiklar du älskar.

Logga in

Skapa ett gratis konto för att använda önskelistor.

Logga in