Välj filter

Kategorier
mer... mindre
Pris
29 kr 1279 kr
Varumärken
mer... mindre
För
mer... mindre
Filter

Ansiktsbehandlingar

Ansiktsmask

 

Den rätta ansiktsmasken finns för alla. Det finns veganska masker, masker som luktar choklad, som luktar godis, masker som är som kräm, masker som hårdnar, möjligheterna är oändliga. För den händige går det även att tillverka egna masker av material som går att köpa i vilken vanlig matbutik som helst. Att lägga på en ansiktsmask ger många en form av lyxkänsla, en känsla av att vara på spa. Kanske man passar på att lägga sig ner en stund när man tar på sig en ansiktsmask, placerar ett par gurkskivor på ögonen och bara slappnar av en stund. Men en ansiktsmask kan göra mer än att bara inge en med denna mysiga känsla.

Den återfuktande effekten

 

När många tänker på effekten av en ansiktsmask, tänker de flesta på den återfuktande effekten. Denna typ av mask, som kallas just fuktmasken, kan man med fördel använda alla årstider och bör gärna användas ofta då den är bra för huden. Nattmasker är även ett populärt val. En nattmask är en återfuktande ansiktsmask som man, som namnet avslöjar, har på sig under natten. Även om en mask inte uttryckligen är en nattmask på förpackningen, kan en vanlig fuktmask också användas under natten. En återfuktande mask kan användas på alla hudtyper, under alla årstider.

Ansiktsmask som rengör huden

 

Förutom den återfuktande masken finns det även en typ som kallas för lermask, och denna mask verkar djuprengörande. På grund av denna effekt kan en lermask även kallas för en djuprengörande mask, men då den till mestadels består av lera är det vanligare att kalla den för just lermask. Även denna passar för alla hudtyper.

Sheet mask- en ny form av ansiktsmask

 

En form av ansiktsmask som heter sheet mask har blivit populära i Sverige under det senaste året. Denna mask kommer från Sydkorea och har inte funnits på den svenska marknaden särskilt längre. En sheet mask är lite speciell och kan vara lite klurig att använda om man inte är van, just för att den inte består av den klassiska ansiktskrämen, utan den är mer som ett pappers stycke, en “sheet”, som man placerar över sitt ansikte. Fördelen med en sheet mask är att man undviker kladdet som annars kan uppstå vid vanliga ansiktsmasker.

 

Göra en egen ansiktsmask hemma

 

Att tillverka en egen ansiktsmask är inte så svårt som vissa kan tro, och inte heller särskilt dyrt. För fet hud med pormaskar, kan man mixa 1 dl havregryn med lite vatten. Havregryn innehåller nämligen zink, vilket har en läkande effekt och även absorberar hudens överflödiga oljor. För normal och torr hud finns ett renande recept, på havregryn, naturell yoghurt och 1 tsk honung, som man sedan mixar med lite vatten och har på sig under samma tidslängd som ovan. För den som har väldigt torr hud, kan man mixa havregryn, en halv mogen banan och 1 msk honung. Samtliga masker bör man ha på sig i 10-15 minuter, skölj därefter noga med ljummet vatten. Låt gärna huden vila ett ögonblick innan smink eller andra produkter appliceras.

Läs mer
Visar 1-12 of 91 item(s)

Inställningar

Inställningar

Meny

Vänligen logga in först.

Logga in först.

Skapa ett gratis konto för att spara artiklar du älskar.

Logga in

Skapa ett gratis konto för att använda önskelistor.

Logga in