Välj filter

Pris
75 kr 559 kr
Varumärken
mer... mindre
För
mer... mindre
Filter

Torrschampo

Torrschampo är räddningen för många, speciellt på morgonen när det är bråttom till jobbet. Det finns många sorter att välja mellan på marknaden, både dyra och billiga.

Man kan välja om man vill ha schampo till brunt eller blont hår.

Nu är det vanligt att fler och fler använder det till sitt hår eftersom det är smidigt och går snabbt.

Det gäller att använda det på rätt sätt så att det ger maximal effekt.

Det är mycket viktigt att man väntar tillräckligt länge när man haft i schampot så att det hinner suga upp all olja som finns vid hårrötterna och man kan gärna spruta i det medan man äter sin frukost eller ännu bättre är det kvällen före. Då vaknar man upp med ett fräscht hår och behöver inte stressa.

Något som inte många vet är att torrschampo med fördel kan användas på det nytvättade och fönade håret för att ge det mer volym.

Om man har väldigt tunt hår och använder torrschampo blir det fylligt och ser mycket större ut.

 

“Hemligheten” bakom torrschampo är att det innehåller kiseldioxid, talk och risstärkelse och tränger in och avfettar håret och det lägger sig på håret så att det ser tjockare ut. Man kan gärna spraya på håret under dagen för att fräscha upp sig.

Skall man på en fest och inte har tid att duscha håret är det perfekt med torrschampo som gör att det ser nytvättat ut igen och man kan styla som vanligt. Att ha det med i sin väska är toppen om man blir borta länge.

Håll aldrig sprayflaskan närmare håret än 20 centimeter så att det blir jämnt fördelat. Om man använder änden av en “pinnkam” och delar håret i sektioner från mitten och ut mot sidorna får man ett perfekt resultat. Spraya varje sektion vid rötterna och använd sen en ren handduk el fingrarna för att fördela schampot. En borste funkar också utmärkt. Styla sedan som vanligt.

 

Använd inte torrschampo för ofta

 

Det skall inte användas för ofta eftersom håret då blir torrt och sprött, 1–2 dagar räcker. Man behöver inte alls mycket så man skall prova sig fram de första gångerna. En del stylister menar att överanvändning leder till att man lättare får mjäll i hårbotten. Om schampot suger upp för mycket fett finns också risken för att håret kan bli väldigt torrt. Blir det för ofta kan man även få finnar i hårbotten eftersom det täpper till porerna, så lagom är bäst.

Ibland har man inget torrschampo och då går talk lika bra om den är av bra kvalitet annars irriterar det huden.

Olika torrschampo har olika egenskaper och om man är ute efter mer volym finns det särskilda sorter. Vill man bara ha en “nytvättad” känsla finns det en sort till det också.

Det finns särskilt torrschampo för män som luktar lite “manligare”.

Har man mörkt hår skall man inte använda ett vitt torrschampo då det kan se lite smutsigt och grått ut. Använd då en spray med mörk färg. Är man däremot blond så funkar de flesta sorter bra.

Läs mer
Visar 1-12 of 55 item(s)

Inställningar

Inställningar

Meny

Vänligen logga in först.

Logga in först.

Skapa ett gratis konto för att spara artiklar du älskar.

Logga in

Skapa ett gratis konto för att använda önskelistor.

Logga in