Välj filter

Pris
73 kr 3089 kr
Varumärken
mer... mindre
För
mer... mindre
Filter

Plattång

När du väljer vilken plattång du vill investera i kan det vara lite knepigt att hitta en som är särskilt anpassad för ditt hår samt hur du föredrar att platta det. På marknaden kan du idag hitta ett brett urval av olika plattänger från flera olika etablerade varumärken. Detta bidrar även det dilemma som kan inträffa när du står i valet och kvalet om vilket verktyg du slutligen ska välja. Det stora utbudet och sortimentet gör det helt klart svårare att hitta rätt i djungeln av verktyg för styling av hår.


Du ska såklart alltid ha en budget i åtanke. Men det kan även vara värt att spendera lite extra för att få en plattång som är bäst för ditt hår. Keramiska plattänger tillhör de former av verktyg som är mer skonsamma för håret då det sliter mindre och har en mer kontrollerad värmebalans för att se till att håret inte överhettas under användning. Dessa alternativ är vanligtvis lite mer kostsamma men håller då betydligt längre och dessutom får du ett bättre slutresultat och hälsosammare hår som strålar som solen.

 

Här kan du läsa om allting som du ska ha i åtanke vid köpet av en ny plattång. Utöver detta kan du lära dig mer om vad de olika typerna av tänger är tillverkade för. Alla har vi olika kvalitet på vårt hår och det kan vara bra att komplettera med en skyddande spray eller kräm för att få ett ännu bättre slutresultat som håller hela dagen.

Hur man använder en plattång på bästa sätt

När du använder en plattång så måste den hettas upp till en viss nivå för att kunna värma upp ditt hår och därmed kunna slätas ut. De flesta plattänger på marknaden är utvecklade för att användas endast på torrt hår. Använder du en av dessa tänger är det extra viktigt att ditt hår varken är blött eller fuktigt då värmen från redskapet kan skada ditt hår om du försöker att platta det utan att det har hunnit torka helt. Se därför till att föna eller lufttorka håret tillräckligt länge innan du börjar använda din plattång.

 

För att skydda håret från värmen som plattången producerar är det viktigt att du behandlar ditt hår med någon form av värmeskydd innan användning. Detta kan vara antingen en kräm eller spray som då skapar ett skyddande lager över dina hårstrån. Detta steg bör du göra även fast du investerar i en keramisk plattång. Även fast dessa tänger har en jämnare värme och sliter mindre på håret är det alltid viktigt att skydda håret så mycket som du kan. Framförallt om du använder redskapet varje dag.

 

Efter att du har använt plattången vänta tills den har kallnat och torka av den med en fuktig trasa för att ge den keramiska plattan en längre hållbarhet. Det håller även plattången fräsch vilket även det ger plattången en längre livslängd.

Plattång - vilken storlek är bäst?

Beroende på hur du har tänkt att använda din plattång kan det vara en fördel att kika på lite olika alternativ. Det finns idag allting från miniversioner som är perfekt att platta luggar med till större plattänger som kan användas på tjockare hår.

 

För många kanske en plattång endast kan användas för att göra håret mer rakt. Men en plattång kan användas till så mycket mer. Du kan till exempel skapa svallande lockar med en plattång vilket är mycket populärt.

Läs mer
Visar 1-12 of 12 item(s)

Inställningar

Inställningar

Meny

Vänligen logga in först.

Logga in först.

Skapa ett gratis konto för att spara artiklar du älskar.

Logga in

Skapa ett gratis konto för att använda önskelistor.

Logga in