Välj filter

Pris
249 kr 1939 kr
Varumärken
mer... mindre
För
mer... mindre
Filter

Hårfön

Hårfön

Att ha en praktisk och funktionell hårfön att använda hemma när man vill att torkningen ska förkortas är en nödvändighet för många. En hårfön kan du även använda som ett hjälpmedel vid styling av håret eller för att skapa mer volym till trött och hängigt hår. En hårfön är helt enkelt någonting som ska finnas i alla hem då du aldrig vet när tiden är knapp eller när du behöver ett extra luftigt hår med mycket svall.

 

Men vad är det egentligen en bra hårfön ska ha för egenskaper för att fungera som bäst? Samt vilka tillbehör är det viktigt att du investerar i för ett ännu bättre slutresultat? Detta ska vi kika lite mer på här.

Vilka funktioner ska en hårfön ha?

En effektiv hårfön som torkar håret snabbare ska ha en kraftfull motor med en hög watt. Detta kommer att ge en mer balanserad värme som därmed torkar håret snabbare. En annan nödvändig funktion är även att hårfönen är utrustad med ett bra munstycke som ger en jämnare vind och värmefördelning när du blåser håret. Om du kan byta ut munstycket till andra alternativ är det helt klart en ytterligare bonus. Du kan då välja ett munstycke som är särskilt anpassat för din hårtyp och längd. Har du till exempel väldigt lockigt hår vill du kombinera din hårfön med ett munstycke som är särskilt anpassat för dig och som även fördelar värmen över en bredare yta. Detta gör att dina lockar får mer volym och en bättre form som du annars inte hade fått med ett vanligt munstycke.

 

För att en hårfön ska vara praktisk att använda och så anpassningsbar som möjligt är det viktigt att den har flera olika inställningar. Du ska till exempel kunna reglera värmen, justera hastigheten samt även kunna välja en inställning som ger en lägre värme. Detta är bättre när du ska blåsa din lugg eller vill undvika onödigt slitage på håret. En hårfön med väldigt många funktioner är helt klart en fördel. Men fundera framförallt på vilka inställningar du använder mest och basera ditt inköp på detta. Krångla inte till det i onödan. Det finns flera framstående exemplar på marknaden som är väldigt enkla, praktiska och inte heller alltför kostsamma.

Tillbehör och redskap att använda med en hårfön

Du kan använda en hårfön på egen hand. Men om du har som vana att kombinera din nyinköpta hårfön med praktiska redskap kan du få till ett ännu bättre resultat. Innan du fönar håret är det viktigt att du först borstar igenom hela håret för att du ska kunna styla håret enklare. Det är också viktigt att du skyddar håret från slitage med hjälp av värmespray eller en skyddande kräm. Om du har ont om tid och vill föna håret snabbt och enkelt kan du applicera en spray i håret som förkortar torktiden markant. Denna kräm ska dock inte användas för jämnan då det kan torka ut ditt hår och göra det matt och livlöst.

 

Att ha en hårfön hemma är ett måste när du vill torka håret snabbt eller vill skapa en frisyr med mycket volym.

Läs mer
Visar 1-12 of 27 item(s)

Inställningar

Inställningar

Meny

Vänligen logga in först.

Logga in först.

Skapa ett gratis konto för att spara artiklar du älskar.

Logga in

Skapa ett gratis konto för att använda önskelistor.

Logga in