Välj filter

Kategorier
mer... mindre
Pris
63 kr 1799 kr
Varumärken
mer... mindre
För
mer... mindre
Filter

Solskydd

Oavsett väder är det viktigt att du skyddar din hud från solens farliga strålar med hjälp av ett bra solskydd. Många begränsar användandet av solskydd till de varmare månaderna på året eller under semestern. Men faktum är att din hy kommer att tacka dig om du använder någon form av solskydd året om. Solen kanske inte må verka vara lika stark under vinterhalvåret. Men UV-strålarna påverkar din hud negativt även under denna del av året. Investera därför i ett solskydd för ansiktet som med fördel har SPF 50+ samt ett solskydd för kroppen på minst SPF 30+ eller mer.

 

För att undvika att du bränner dig på sommaren är det också bra om du kompletterar ditt solskydd med en solhatt och kläder som skyddar känsliga delar av kroppen. Hit räknas bland annat axlar, rygg och bröstkorg. Men även armar och ben om du har en ljus hy och har lättare för att bränna dig. Om så är fallet ska du alltid smörja in kroppen när du befinner dig utomhus samt spendera så lite tid i direkt solsken som möjligt. Detta för att du ska undvika att bränna dig. Men även undvika de farliga strålarna från solen som kan bidra till att dina hudceller skadas eller förändras.

Hur ofta ska man applicera ett solskydd?

Att applicera ett solskydd en gång varje dag är inte alls tillräckligt. Inte ens solskydd som marknadsförs att användas en gång om dagen skyddar din kropp tillräckligt länge under de varma sommardagarna. Det är viktigt att du smörjer in dig med solskydd flera gånger om dagen. Ännu mer frekvent om det är kvavt ute och du då svettas mer. Eller efter att du har badat. De flesta solskydd är inte särskilt tåliga mot svett eller vatten och därför försvinner skyddet och den SPF som krämen eller sprayen innehåller. Men hur ofta ska du då applicera ett solskydd?

 

Ett solskydd består av olika filter och ingredienser som skyddar och stöter bort solens skadliga UV-strålar. Läkare rekommenderar att du ska smörja in dig varannan timme när du befinner dig utomhus. Vid varje applicering bör du även smörja dig själv med cirka 35 gram solskydd. Antingen då i form av en spray eller kräm beroende på vilket av alternativen som du föredrar. Det är dock viktigt att du har i åtanke att inget solskydd skyddar helt från solen. Du ska därför undvika att befinna dig i direkt solsken under en alltför lång tid. Även om du har smörjt in dig med tillräckligt solskydd så utsätts huden trots allt för en mindre mängd farlig strålning. Att sitta i solen är såklart underbart men planera vistelsen utomhus bättre och undvik att befinna dig i direkt solsken när solen står som högst på himlen då UV-strålarna är som starkast.

Att använda solskydd på barn

Om du har med dig barn på stranden se till att smörja in dem från topp till tå med SPF 50+ solskydd varje gång de har doppat sig. Du kan även be dem använda en t-shirt som då ger ett lite extra skydd mot att barnen ska bränna sig i solen.

 

Barnens hud är extra känslig så se till att alltid ha solskydd med i väskan för att ditt barn ska kunna leka säkert i solen.

Läs mer
Visar 1-12 of 557 item(s)

Inställningar

Inställningar

Meny

Vänligen logga in först.

Logga in först.

Skapa ett gratis konto för att spara artiklar du älskar.

Logga in

Skapa ett gratis konto för att använda önskelistor.

Logga in